Dorien Luteijn pakt goud met Nationaal Juniorenteam voltige

Ermelo - Dorien Luteijn uit Swifterbant is afgelopen zondag met haar voltigeteam Nederlands kampioen Junioren geworden. Met het Nationaal Juniorenteam deed het lid van Flevoruiters mee aan de internationale voltigewedstrijd in Ermelo waar juniorenteams uit Duitsland, Zwitserland, Finland en Zweden aan deelnamen.

Deze wedstrijd was ook het Nederlands kampioenschap voor de klasse Juniorenteams. Voltigerend op het paard Buick Hill van Flevoruiters paard Buick, dat werd gelongeerd door Nicky Heijboer, behaalde het team een prachtige eindscore van 6.658. Hiermee werden ze in het internationale speelveld vierde en uiteindelijk Nederlands Kampioen.

WK-kwalificatie

Ook behaalde het team na Saumur zijn tweede WK-punt, waarmee het team zich heeft gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap Junioren voltige, dat dit jaar in eigen land wordt gehouden.

Dorien startte ook solo namens haar eigen club Flevoruiters op Buick Hill, gelongeerd door Nicky Heijboer. De Swifterbantse liet in klasse junior 2* een goede plicht zien, waarmee ze als 18e eindigde. Zaterdag bij de kür maakte ze wat kleine foutjes en werd 23e. Totaal werd Dorien 20e in de internationale wedstrijd met een score van 6.811. Ze behaalde daarmee een vierde prijs voor het Nederlands kampioenschap in de klasse Junioren Solo.