Falcons is nog steeds ongeslagen

Lelystad - Het eerste team van BSV Falcons is nog steeds ongeslagen. De honkballers uit Lelystad wonnen zondag hun vijfde wedstrijd op rij met 13-11 van Amsterdam Pirates.

Ondanks het goede pitchen van Sander scoorde Pirates één keer in de eerste slagbeurt, maar Falcons sloeg terug in de gelijkmakende slagbeurt door goed slagwerk van Mike en Manuel. Lughandy, Jurien en Mike brachten de stand op 3-1 na één volledige inning.

Pirates slaagde er niet in te scoren in de tweede slagbeurt door goed verdedigend werk van Falcons, terwijl de Lelystedelingen in de gelijkmakende tweede slagbeurt door Patrick, Remy en Lughandy de voorsprong uitbouwden naar 6-1.

In de derde slagbeurt kwam Pirates terug naar 6-4 door vier goede honkslagen, dus mocht Falcons aan de bak in de gelijkmakende slagbeurt. Rainiero scoorde één punt voor de Lelystedelingen: 7-4.

In de vierde inning scoorde Pirates twee punten terwijl Jurien voor Falcons over de thuisplaat kwam: 8-6. Pirates scoorde niet in de vijfde inning, terwijl voor Falcons Patrick, Remy, Lughandy en Jurien over de thuisplaat kwamen (12-6).

De gasten uit Amsterdam deden in de zesde inning hun sportieve plicht door drie keer te scoren, waar Falcons op een mooie twee-honkslag van Lughandy het dertiende punt liet noteren door Rainiero: 13-9.

In de negende slagbeurt kwam Pirates door twee scores weer dichterbij: 13-11.

Michiel werd met twee nullen (zijn resultaten 1-0-6-1) nog vervangen door Jurien die van catcher naar pitcher ging. Hij gooide de deur definitiief dicht voor Pirates door een actie van Albert (tweede honk) naar Patrick (eerste honk) zodat er na 8,5 inning geen gelijkmaker nodig was voor Falcons en zij deze spannende pot met 13-11 afsloten.

Falcons speelt op zondag 12 mei uit tegen Alcmaria Victrix in Alkmaar.