Kayleigh Heerikhuisen wint Open Duitse ID-judokampioenschappen

Bocholt - Judoka Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten heeft zaterdag in Bocholt het Open Duits ID-judokampioenschap op haar naam geschreven.

Met aanvallend judo wist ze al haar partijen te winnen en mocht daardoor voor het vierde jaar op rij de hoogste trede van het podium beklimmen. Clubgenoot Gert-Jan Vlijm legde beslag op het brons.

Het Open Duits ID-judo kampioenschap vond dit jaar plaats in Bocholt en was met zo’n 200 deelnemers sterk bezet. Kayleigh Heerikhuisen kwam uit in de gewichtsklasse tot 70 kilo niveau 1 en begon haar toernooi tegen de Duitse Melina Voges. Kayleigh nam direct het initiatief en scoorde vroeg in de partij ippon met een buitenwaartse haak. De volgende partij tegen Duitse Jasmin Siebelitz werd een echte finale en bleef tot het einde toe spannend. Beide judoka’s waren aan elkaar gewaagd kwamen niet tot een score. Siebelitz kreeg in de eindfase een straf vanwege een schijnaanval waardoor Kayleigh de partij won en daarmee het goud veilig stelde.

Gert-Jan Vlijm debuteerde op dit sterk bezette kampioenschap en kwam net als Kayleigh uit op het hoogste niveau in de gewichtsklasse tot 100 kilo. Gert-Jan opende zijn toernooi tegen Mikey Lomas uit Engeland die al vroeg in de wedstrijd een wazari scoorde. Gert-Jan probeerde terug te komen in de wedstrijd maar kreeg even later opnieuw een wazari tegen en verloor van de ervaren Lomas. Hierna mocht Gert-Jan het opnemen tegen de boomlange Samuel Dietz uit Duitsland. Dietz was letterlijk een maatje te groot en won de partij met ippon. 

‘We mogen terugkijken op een succesvol toernooi met opnieuw goud voor Kayleigh. Ondanks de bronzen medaille heeft Gert-Jan waardevolle ervaring opgedaan op het hoogste niveau’, aldus coach Bart Heerikhuisen. 

Kayleigh reist eind deze maand af naar Schotland waar zij op 1 juni haar titel zal verdedigen op het Open Schots ID-judokampioenschap.