Gure jubileumeditie Rietveld Natuurmarathon (fotoreportage)

Lelystad - Er stond zaterdagochtend een gure wind bij de start van de tiende editie van de Rietveld Natuurmarathon in Lelystad. En de temperatuur was met 7 graden Celsius winters. Toch waren er bikkels die vertrokken met blote armen en benen.

Het hardloopevenement van 42 km voerde de deelnemers door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere. Er deden zo'n 75 teams mee. De marathon kon zowel solo als met tweetallen worden afgelegd; loper en  fietser verdeelden de afstand en liepen bij toerbeurt. 

De organisatie was in handen van Roparunteam Lelystad. De opbrengst van de marathon komt volledig ten goede aan de goede doelen van de Roparun.

Ook dit jaar loopt Roparunteam Lelystad vanuit Hamburg naar Rotterdam. Het team legt lopend en fietsend meer dan 500 kilometer af. Alle teams worden op Tweede Pinksterdag ingehaald in Rotterdam. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen die zich inzetten voor mensen met kanker, zoals de Stichting Haarwensen en inloophuizen.