Thomas Olde Heuvelt gast tijdens literair café op LelyStart

Lelystad - LelyStart heeft schrijver Thomas Olde Heuvelt weten te strikken voor de literaire lezing in de bibliotheek op zaterdagavond. Olde Heuvelt is internationaal doorgebroken door met veelgeprezen boek ‘Hex’ en schrijver van het Spannende Boeken Wekengeschenk 2019.

Inmiddels heeft hij al verschillende boeken op zijn naam staan, variërend van thrillers, horror- en magisch realistische romans tot korte fictie, een genre dat ook in Nederland steeds meer aan populariteit wint.

Zijn bekendste werk is ‘Hex’, het boek dat in 2016 maandenlang in de Bestseller Top 60 stond en wereldwijd in vele landen is uitgegeven, waaronder de de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Brazilië en China. Komende week verschijnt zijn nieuwste boek ‘Echo’ en op 14 september geeft hij op uitnodiging van de Vrienden van de Bieb tijdens LelyStart een lezing over zijn werk.

Over het succes van HEX

Thomas Olde Heuvelt brak definitief door met zijn horrorthriller HEX, waarin het Nederlandse dorpje Beek door een vervloekte heks in een wurgende greep gehouden wordt. Aanvankelijk kende het boek in Nederland slechts een bescheiden succes, maar dat veranderde toen Hex verscheen bij grote uitgeverijen in de VS en Groot-Brittannië, en Stephen King een lovende tweet de wereld instuurde (“totally, brilliantly original”). Hierna stond HEX ook in Nederland maandenlang in de Bestseller 60. De  Amerikaanse film- en televisierechten van HEX zijn verkocht aan Warner Bros en inmiddels prijkt naast een quote van Stephen King ook een aanbeveling van George R.R. Martin op de kaft, de schrijver van de Game of Thrones-boeken.

Over Echo

Deze week verschijnt Echo, het nieuwste boek van Thomas Olde Heuvelt. Dat gaat over twee bergbeklimmers die een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen beklimmen. Een van beiden komt tijdens de tocht te overlijden en de ander ontwaakt verminkt uit een coma. Maar dat blijkt niet het einde van de rampspoed te zijn: er is iets in hem gewekt…  Met zijn nieuwe boek hoopt Olde Heuvelt het succes van ‘Hex’ op zijn minst te gaan evenaren. “Vanuit de Verenigde Staten kwam er al een bod, van een heleboel cijfertjes”, onthult de jonge schrijver in een interview in De Telegraaf van 4 mei 2019.

Spannende Boekenweken

Olde Heuvelt kreeg dit jaar ook de eer om het geschenk voor de Spannende Boekenweken te schrijven. Hij deed dit op geheel eigen wijze, zegt hij lachend in het interview met De Telegraaf: “Ik hoop dat de stichting CPNB een rampenplan heeft klaarliggen, want ik heb er wel iets aparts van gemaakt. In mijn eigen stijl.” Het geschenk draagt de titel Dolores Dolly Poppedijn en vertelt het verhaal van een vrouw die na de dood van haar baby Dolores steeds verder afglijdt tot waanzin in haar poging haar baby te herscheppen. Tijdens de Spannende Boeken Weken, van zaterdag 1 tot en met vrijdag 21 juni, geeft de boekhandel dit boek cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.