Van Buuren Opleidingen breidt uit met werkgelegenheidsproject

Lelystad - Er is een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Naast dat er weinig instroom is van nieuwe chauffeurs, is er veel vergrijzing in deze branche. Om het tekort tegen te gaan, leidt Van Buuren Opleidingen mensen op tot vrachtwagenchauffeur.

Al voordat de chauffeurs in spe beginnen met hun opleiding wordt hen een baan aangeboden.

Van Buuren Opleidingen leidt sinds 2014 samen met Vrachtbaan nieuwe chauffeurs op in Ermelo en Zwolle. Vrachtbaan – een dochteronderneming van Van Buuren Opleidingen – werft en selecteert de juiste medewerkers en koppelt hen aan een werkgever.

Drie nieuwe DAF combinaties

Om de grote vraag ook vanuit Flevoland te kunnen beantwoorden, heeft van Buuren drie nieuwe DAF combinaties besteld. Deze zullen vanaf half juni worden ingezet vanaf de Van Buuren locatie aan de Ketelmeerstraat 98 in Lelystad. Een mogelijkheid om kennis te maken met het vak vrachtautochauffeur is er op zaterdag 11 mei. Op deze open dag kunnen proefritten gereden worden en kennis gemaakt worden met de instructeur. Uiteraard kan dit op deze dag ook voor de andere rijbewijzen.

Van Buuren is al 55 jaar actief met het verzorgen van rijopleidingen voor scooter, motor, auto (met aanhanger), vrachtauto en bus. Het is één van de grootste rijscholen van Nederland, met 110 vaste medewerkers. Naast de praktijkopleidingen worden vanuit de vestiging in Lelystad ook de theorie opleidingen verzorgd.

www.vanbuuren.nl/lelystad