Veteranen handballen in de Rietlanden

Lelystad - De Handbal Veteranen Lelystad houden op zaterdag 11 mei hun vijfde toernooi in sporthal De Rietlanden. Net zoals vorig jaar voor dames- en herenveteranen vanuit het hele land.

De handbalveteranen uit Lelystad hebben vele jaren toernooien afgelopen in het zuiden van het land en zijn nu voor de vijfde keer gastheer van het toernooi. Het doel is om een goed resultaat neer te zetten zowel op het sportieve als op het gezelligheidsvlak. 'Het is toch mooi om te zien dat diverse teams van buiten de provincie een of zelfs meerdere nachten overnachten in Lelystad om op dit toernooi aanwezig te zijn', aldus Ronald Maarsseveen, één van de organisatoren.

Wedstrijden beide zalen van De Rietlanden

Zaterdag 11 mei tussen 11.30 en 17.00 uur worden in beide zalen van De Rietlanden wedstrijden gespeeld. Hoewel het een veteranentoernooi is staan er nog genoeg spelers binnen de lijnen die nog regelmatig in competitieverband uitkomen. Naast de Handbal Veteranen Lelystad komen de overige deelnemende teams uit de provincies Limburg, Noord-Holland, Flevoland en Friesland.

Winnaars 2018 doen weer mee

Vorig jaar heeft het team De Griffioen bij de mannen de wisselbeker gewonnen terwijl bij de dames VOC de sterkste bleek. Beide teams doen ook dit jaar weer aan het toernooi en proberen uiteraard de titels te prolongeren.

Na een intensieve dag handballen is er ’s avonds de gelegenheid om onder het genot van een hapje, drankje en live muziek lekker na te praten over de sportieve prestaties. Maarsseveen: 'Iedereen die handbal een warm hart toedraagt is van harte welkom om op de dag aanwezig te zijn in sporthal De Rietlanden. Oud-leden van HVL en Kalmoes zijn op 11 mei van harte welkom in sporthal De Rietlanden'.

Mede dankzij bedrijven uit Lelystad, Bilthoven en Heythuysen en natuurlijk de vele vrijwilligers is het mogelijk om dit toernooi voor de vijfde keer te organiseren.