Falcons wint polderderby tegen Almere '90

Lelystad - Het eerste team van BSV Falcons heeft zondag de polderderby tegen Almere '90 gewonnen. De honkballers uit Lelystad wonnen hun vierde competitiewedstrijd op rij met 30-3.

De gasten uit Almere begonnen aan slag maar dit was heel snel bekeken: drie man op en drie man af, dus geen punten voor Almere '90. De gelijkmakende slagbeurt voor Falcons duurde maar liefst 55 minuten, aangezien op één man na alle slagmensen drie keer aan slag kwamen. Door Remy (3x), Albert (3x), Mike (3x), Jurien (2×), Manuel (2×), Lughandi (2×), Roel (2×), Dave (2x) en Patrick (1x) was het dus al 20-0 voor de Lelystedelingen

Almere '90 scoorde in de tweede slagbeurt drie keer, wat Falcons in de gelijkmakende slagbeurt via Patrick, Remy en Albert ook deed. Dus na twee volledige innings was de stand: 23-3.

In de derde inning werd er door beide teams niet gescoord, maar in de vierde gelijkmakende slagbeurt werden er via Albert, Mike, Jurien, Manuel, Lughandi en Roel wel weer punten gescoord, zodat Falcons deze inning met een stand van 29-3 afsloot.

In de zesde gelijkmakende slagbeurt scoorde Dave het 30e punt voor Falcons, terwijl Almere '90 in de zevende en laatste slagbeurt weer niet tot scoren kwam en de honkballers uit Lelystad de gelijkmakende zevende slagbeurt niet nodig hadden. Als er namelijk bij 6,5 inning al een megastand op het scoreblok staat hoeft de thuisspelende club de gelijkmakende slagbeurt niet meer in actie te komen.

Al met al de 4e wedstrijd op rij gewonnen door de Falcons met een 30-3 eindstand wat heel goed was voor het runsaldo en de mannen lekker op weg zijn.