Stationsplein
Door Kees Bakker

Verhuizing

Dronten - De Koninklijke onderscheidingen in Dronten worden altijd in twee sessies uitgereikt. Dat gebeurt in het gemeentehuis. Op zich is dat een zeer respectabele keuze, dat het daar gebeurt. Toch is het ook jammer.

Het is jammer dat het in twee sessies moet gebeuren. Dat is omdat de capaciteit in de raadszaal beperkt is. Bij een grote toestroom van familieleden, vrienden en bekenden van de gedecoreerden en eerder gedecoreerden en andere belangstellenden is de ruimte al gauw te klein. Vandaar de knip.

In Lelystad vindt de Lintjesregen in de grote zaal van het theater plaats. Aanvankelijk was het daar ook in de raadszaal, die is ook wat groter dan die van Dronten. Maar toen het gemeentehuis werd verbouwd, werd er uitgeweken naar het theater. En daar is men gebleven. De grote zaal is voldoende groot om alle belangstellenden te herbergen en de sfeer en de ambiance is geweldig.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Of: beter goed gejat dan slecht verzonnen. Het gemeentehuis in Dronten gaat ook verbouwd worden. Vanaf eind dit jaar vinden  de raadsvergaderingen tijdelijk in De Meerpaal plaats. Als de Lintjesregen 2020 ook in De Meerpaal plaatsvindt en dan wel in één sessie, nou, dan blijft dat toch de locatie?

Lees ook: Een lintje voor zeven inwoners van de gemeente Dronten