Seabottom nadert met rasse schreden

Lelystad - In het Agora Theater in Lelystad vindt zaterdag 25 mei Seabottom 2019 plaats. Verdeeld over vijf podia kan het publiek genieten van soul, funk, blues en jazz. Luisteren naar verhalen over whisky en jazz kan ook. Foodtrucks zorgen voor de innerlijke mens.

Paul van Kessel

Eén van de artiesten die optreedt is Paul van Kessel. Hij is een bekende figuur in Nederlandse jazzkringen en één van de weinige mannelijke jazzvocalisten in Nederland. Hij is bekend geworden als hoofdvocalist van de Nederlandse bigband The Young Sinatras. Hij deed gastoptredens bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, The New Cool Collective Big Band, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Symfonisch Orkest van de Hessischer Rundfunk. Van 2014 tot 2016 was hij de zanger in de theatervoorstelling 'New York Round Midnight'. Sinds 2011 is hij, behalve een vaste gastheer op de wekelijkse Wicked Jazz Sound, bezig met het schrijven en produceren van muziek.

The Aretha Franklin Experience

The Aretha Franklin Experience is de enige complete en dynamische show in Europa die de spirit, sfeer en soul van Aretha’s periode bij Atlantic Records in de jaren zestig en zeventig vanuit Memphis Tennessee, rechtstreeks naar Nederland brengt. De fantastische leadzangeres Njambi staat met The Aretha Franklin Experience garant voor een soulvolle avond, waarin gospel en blues niet ontbreken. Het ene moment neemt ze het pubkliek mee in een sublieme ballad, het volgende moment wordt stilstaan op de swingende soul een uitdaging.

Jennie Lena

Ook op Seabottom: Jennie Lena. Haar rauwe zangtalent is echt en ongepolijst, recht uit het hart. Het publiek voelt zowel haar kracht als gevoeligheid, of ze nou op het podium staat of ernaast. Jennie groeide op in een familie van muzikanten. Van haar overgrootvader tot aan haar ouders: iedereen zong of speelde een instrument. Ze werd beïnvloed door een rijk pallet aan muzikale stijlen: soul, R&B, jazz, hiphop, gospel funk en blues. Ze sloot deze stijlen in haar hart en dat is onmiskenbaar terug te horen in haar geweldige stem en songwriting. Haar muziek balanceert voortdurend op de grens tussen pijn en hoop. Dat ze daarnaast ook nog eens gezegend is met een flinke dosis frisse humor, draagt bij aan haar eigenheid.

Meer informatie over kaartverkoop en het volledige programma is te vinden op www.seabottom.nl.