SV Reaal Dronten wil naar de derde klasse

Dronten - Op korte termijn moet het eerste elftal van SV Reaal uit Dronten een stap naar boven maken. Doel is in eerste instantie een stabiele derdeklasser te worden.

Om die ambitie waar te maken heeft de club Jan Bezema en Rene Kranenburg aangesteld als trainers voor het nieuw te bouwen tweede selectieteam. Het streven is om in het seizoen 2019/2020 een volwaardig tweede elftal achter het vlaggenschip te krijgen. Met de inbreng van deze twee gelouterde Dronter trainers denkt Reaal zeker een kans van slagen te hebben om een goed gefaciliteerd tweede elftal op de been te krijgen.

Springplank voor de jeugd

De uitdaging is nu om spelers warm te krijgen om de ambitie van deze vereniging waar te maken en daar een bijdrage aan te leveren. Het tweede elftal moet de springplank worden voor de jeugd en zorgen voor een gezonde concurrentie in de selectie. Bezema en Kanenburg gaan daartoe nauw samenwerken met de staf van het eerste elftal en van de JO19.

Plannen voor tribune langs hoofdveld

Reaal Dronten maakt een goede ontwikkeling door. Dit is te zien aan het groeiend aantal jeugdleden en sponsoren, de aanwezigheid van RS voetbalschool en aanpassingen en veranderingen op het sportcomplex aan de Muntmeesterdreef in Dronten. Er zijn zelfs vergaande plannen om een tribune langs het hoofdveld te krijgen waardoor de club nog meer uitstraling zal krijgen.