Nadja Filtzer brengt ode aan Piaf in De Meerpaal

Dronten - Nadja Filtzer keert terug in de Nederlandse theaters met haar succesvolle voorstelling ‘Vive Piaf’. De intense en ontroerende muzikale vertelling van het leven van de Grand Dame van het Franse chanson is donderdag 25 april te zien in theater De Meerpaal in Dronten.

Aan de hand van bekende chansons maar ook schitterend onbekend werk, nemen zangeres Nadja Filtzer en haar muzikanten het publiek mee in de wervelende achtbaan van het leven van Edith Piaf.

Na uitverkochte voorstellingen met enthousiast publiek van Sneek tot aan Maastricht en het Brighton Fringe Festival kruipt Nadja Filtzer ook dit seizoen in de huid van de Franse zang legende Edith Piaf. Met chansons als ‘la Vie en Rose’ en ‘Rien de Rien’, maar ook met eigen vertalingen en onbekende juweeltjes volgt ze het kronkelige pad van Piaf’s leven, langs Parijse bordelen naar uitverkochte concertzalen.

‘Ik kruip in haar huid, verbind me met haar melancholie, levenslust en vurig temperament zoals ik dat herken vanuit mijn eigen Mexicaans-Joods-Oekraïense roots,’ aldus Nadja.

De rol is haar op lijf geschreven en de commentaren van de vakpers zijn zonder uitzondering lovend. ‘Franse zang legende herleeft’ en ‘Nadja is de Piaf van de 21e eeuw’ waren al uiterst positief, maar het meest trots is Nadja op het commentaar van Liesbeth List, die haar vertolking van Piaf’s ‘La Foule’ bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 - Alliance Française ‘onberispelijk’ noemde.

‘Vive Piaf’ is een ijzersterk en sfeervol avondvullend programma, gedragen door drie door de wol geverfde muzikanten in de personen van André Vrolijk (accordeon), Leo Bouwmeester (piano) en Harm Wijntjes (contrabas).

De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.meerpaal.nl.