The Obstacle Challenge Urk gaat niet door

Urk - The Obstacle Challenge Urk, die op 6 juli gepland stond, gaat definitief niet door. De organisatie van het evenement krijgt de financiering niet rond.

'Tot het laatste moment is geprobeerd sponsoren te vinden. Van het benodigde bedrag van 2000 euro is 200 euro gerealiseerd, dit is 1800 euro te weinig', aldus de organisatie.

Niet alleen financieel maar ook op gebied van vrijwilligers waren de tekorten te groot. 'Voor een dergelijk evenement heb je gewoon 30 vrijwilligers nodig die er ook echt de hele dag staan. Deze 30 vrijwilligers zijn niet gevonden, ondanks dat velen zijn benaderd'. Dit ondanks dat de organisatie dit jaar de vrijwilligers wilde belonen met waardebonnen van de Oude Bakkerij en Slagerij Cretier.

De organisatie vind het erg jammer dat ze dit besluit nu moet nemen. 'Maar je kunt een dergelijk besluit beter op tijd nemen dan een week voordat het evenement plaatsvindt'.

De organisatie gaat zich beraden om te kijken of het evenement in een andere alternatieve vorm dit jaar nog gerealiseerd kan worden.