Soul & funk en lazy jazz op Seabottom

Lelystad - Dat Seabottom garant staat voor dansbare, opzwepende soul & funk, stampende blues en lazy jazz heeft het festival de afgelopen jaren bewezen. Dat het festival zich hierin blijft vernieuwen bewijst het programma voor de editie van zaterdag 25 mei.

Zo kent het festival dit jaar een ‘soul stage’, een ‘cool jazz club’, een ‘funk blues factory en een ‘lazy lobby’ waar een ieder kan vinden wat hij of zij zoekt. In Restaurant Applaus brengt een singer-songwriter in intieme setting nummers ten gehore.

The Legends brengen met het programma ‘It’s a Man’s World’ een ode aan de grootste soulzangers aller tijden: James Brown, Marvin Gaye en Stevie Wonder.

The Jig is een zevenkoppig funkcollectief uit Amsterdam dat eigen werk brengt. De band is een van de weinige echte funkgroepen; een instrumentale groove machine met een rock & roll attitude, bekend om zijn krachtige en opwindende live shows.

Eric-Jan Overbeek alias ‘Mr. Boogie Woogie’ is een Nederlands boogiewoogiepianist. Als dertienjarige werd hij gegrepen door ‘de boogiewoogie’, waarna hij zich in rap tempo ontwikkelde tot een opvallende en energieke boogiewoogiepianist.

Kaarten via www.agora-lelystad.nl of bij één van de andere verkooppunten. Zie www.seabottom.nl.