Heemtuin in Stadspark staat volop in bloei

Lelystad - Daslook, bosviooltjes, dotterbloemen en pinksterbloemen in bloei. Rondfladderende citroenvlinders en oranjetipjes. Zoemende bijtjes. Krioelende kikkervisjes en watervlugge salamanders in de vennetjes. In de Heemtuin in het Stadspark van Lelystad is het volop lente.

Deze bijzondere tuin, met wilde planten die van nature in Nederland voorkomen, is al meer dan dertig jaar een pareltje in het Stadspark. De tuin wordt onderhouden en beheerd door de heemtuinwerkgroep, die bestaat uit leden van IVN Lelystad en KNNV. Elke donderdagochtend is een tiental vrijwilligers in de heemtuin te vinden.

Op eerste paasdag gaven de enthousiaste leden van de werkgroep tekst en uitleg aan belangstellenden. Ook waren er tafels met informatie en konden belangstellenden stekken meenemen, voor hun eigen tuin. Kinderen konden een klein 'nestwinkeltje' maken dat thuis in de tuin kan worden opgehangen. 

Werkochtenden

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de werkochtenden om te kijken of meewerken in de heemtuin iets voor hen is. De werkochtenden zijn iedere donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.