Falcons winnen ook derde competitiewedstrijd

Lelystad - Het eerste team van BSV Falcons heeft ook de derde competitiewedstrijd gewonnen. In Amstelveen versloegen de honkballers uit Lelystad zaterdagmiddag DHV met 9-16.

Als gasten waren de Falcons het eerst aan slag. Dit leverde gelijk al 3 punten op, waarvan 1 van Roel terwijl Rainiero op zijn sloffen mee mocht lopen met Jurien die de bal maar gelijk wegsloeg voor een homerun.

DVH scoorde in de gelijkmakende slagbeurt niet, maar scoorde wel in de tweede slagbeurt 4 punten, zodat Falcons tegen een achterstand van 3-4 aanliep omdat zij zelf in slagbeurt 2, 3 en 4 niet konden scoren. Dit kwam vooral omdat bijna alle mannen de bal omhoog sloegen en daardoor vaak uitgevangen werden door DVH.

Falcons pakte in de vijfde slagbeurt wel 2 punten, omdat Jurien de bal wederom het veld uitsloeg en Rainiero in zijn loop over de honken ook weer meenam. DVH scoorde in de gelijkmakende slagbeurt 1 punt, zodat na vijf volledige innings de stand gelijk was: 5-5.

Tweede homerun

De honkballers uit Lelystad gingen vrolijk verder met het slaan van een homerun. Deze keer van Albert die Dulvin en Dave ook mee naar binnen nam en zodoende de stand na zes complete innings op 5-8 bracht.

De zevende slagbeurt leverde Falcons 1 punt op, omdat Lughandi kon scoren op een mooie honkslag van Patrick.

DVH liet zich echter niet zo maar uit het veld slaan, want zij sloegen in de gelijkmakende zevende slagbeurt 4 punten binnen, zodat de stand weer gelijk kwam: 9-9.

Falcons kon via Dave, Albert, Jurien en Remy de voorsprong weer terughalen: 9-13. In de laatste slagbeurt kwamen er door een 2-honkslag van Manuel en een opofferingsslag van Remy nog eens 3 punten bij door wederom Rainiero, Manuel en Jurien. DVH wist niet meer te scoren. Eindstand 9-16.