Eerlijke Winkelroute wordt gelanceerd op Fairtrade dag in Dronten

Dronten - Van 4 tot en met 12 mei is de landelijke Fairtrade week. In het hele land worden tal van activiteiten gehouden. De werkgroep Fairtrade en Duurzaamheid verzorgt op zaterdag 4 mei de Drontense Fairtrade Dag.

Samen met de Streekmarkt, Duurzaam Doen Dronten, FlevoMeer Bibliotheek, Bewust Dronten en de winkeliers van de Eerlijke Winkelroute wordt een leerzaam en leuk programma geboden met muziek, voorstellingen van Herman Pleij en De Zandprinses, presentaties en informatieve stands.

Het programma start om 9.00 uur. Tot 17.00 uur is er de Eerlijke Winkelroute Dronten in het centrrum van Dronten. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er diverse informatieve stands, optredens en een streekmarkt op het Havenplein. Er is een doorlopende speurtocht voor kinderen met het Havenplein als vertrekpunt. Ook is er de filmvertoning van ‘Tony’s Chocolonely’.

De Zandprinses

Van 12.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 13.30 uur is de voorstelling van De Zandprinses op het Havenplein en van 14.00 tot 15.00 uur een lezing van Herman Pleij op het Serviceplein in De Meerpaal.

De voorstellingen en lezing zijn gratis te bezoeken. In verband met beperkte plaatsen en de verwachte drukte dienen belangstellenden van tevoren te reserveren. Dit kan heel eenvoudig door het sturen van een email met naam en aantal personen (maximaal vier per inschrijving) naar fairtradedag@maxcross.nl. Wie zich opgeeft krijgt per omgaande een bevestiging van de plaats(en). Bezoekers van de voorstellingen en lezing worden verzocht uiterlijk een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn bij de locatie.

Eerlijke Winkelroute

Deze dag wordt ook de Eerlijke Winkelroute gelanceerd. De eerlijke winkelroute is een initiatief van de gemeentelijke werkgroep Fairtrade & Duurzaamheid. Aan de Eerlijke Winkelroute nemen winkels deel die in hun assortiment Fairtrade en duurzame/biologische producten aanbieden.

Alle aangesloten partijen worden voorgesteld middels de nieuwe website www.eerlijkewinkelroute.org. Daarnaast is er een flyer ontwikkeld met plattegrond waarop alle deelnemers vermeld staan. Deze flyer is af te halen bij alle aangesloten winkels. Deelnemers zijn daarnaast te herkennen aan de speciale sticker bij de entree.

De website wordt gedurende de Drontense Fairtrade Dag officieel gelanceerd, maar is nu reeds te bezoeken.