The Yearlings treden op in De Eetalage

Lelystad - De laatste zondag van de maand komt er weer aan. Voor een gezellige afsluiter van de maand kunnen muziekliefhebbers terecht bij De Eetalage voor Lely Sunday Afternoon.

Gezelligheid, live muziek, een hapje en een drankje en je heerlijke zondagmiddag is compleet. Deze keer staan de geweldige The Yearlings op het podium.

Alt country

Van 1999 tot 2005 waren The Yearlings in Nederland een grote naam in een klein genre. ‘Alt country’ heette het toen: muziek voor de liefhebber van Amerikaanse rootsmuziek. Dit pakte voor de Utrechtse band heel goed uit. De band greep iedere kans aan om het voor- of naprogramma te verzorgen van hun Amerikaanse helden: Ryan Adams, The Jayhawks, Slobberbone, Buddy Miller, Kathleen Edwards.

Tweestemmige zang

Er komt een mandoline voorbij, een twaalf-snarige gitaar, de karakteristieke tweestemmige zang is gebleven, alsmede de bezielde pedalsteel van René van Barneveld (ex Urban Dance Squad). Tegelijk is het geluid opener en natuurlijker geworden, zodat hun eigen geluid goed naar voren komt.