Praktijk Rouwkracht gestart in Dronten

Dronten - Als een gezin geconfronteerd wordt met ziekte, overlijden of scheiding heeft dit veel impact. Vooral op het leven van kinderen. Dit soort ingrijpende gebeurtenissen verwerken zij ieder op een andere manier. Soms is het fijn om hulp van buitenaf te krijgen. Praktijk Rouwkracht is er voor kinderen en jongeren, en hun ouders, om hen weer op weg te helpen.

Jarenlang ervaring

Mirella Berghuis, moeder van drie kinderen, heeft jarenlang ervaring in de kinderthuiszorg en jeugdverpleging. Ze heeft zich gespecialiseerd in begeleiding bij rouw en verlies. ‘Je ziet vaak de worsteling van kinderen. Ze kunnen nog niet alles goed onder woorden brengen en uiten het bijvoorbeeld door ander gedrag te vertonen. Ouders willen hun kind heel graag helpen, maar soms lukt dat gewoon niet. Door eigen verdriet. Of juist omdat ze te dichtbij staan. Ik wil hen graag op weg helpen’, zegt Mirella.

Geen handleiding

Wanneer is rouw om een verlies „normale” rouw of wanneer is het nodig om hulp in te schakelen? Dit is een veelvoorkomende vraag van ouders. Mirella: ‘Ouders willen graag weten wat ze kunnen doen om hun kind te ondersteunen en begeleiden in deze moeilijke periode in zijn/haar leven. Er is geen handleiding van „hoe om te gaan met rouw en verlies”. Iedereen is anders, dus iedereen verwerkt ook anders.’ Mirella helpt ouders en hun kinderen door samen te kijken wat er nodig is in de specifieke situatie. Zij doet dit in haar praktijk aan de Ultramarijn, in een rustige en vertrouwde omgeving.

Intake

Iedere begeleiding start met een intake. Bij de begeleiding staat uitgaan van de eigen kracht van het kind en gezin centraal. Waarbij het afstemmen op de vraag en het samenwerken met kind en gezin voorop staan. Er wordt gewerkt met verschillende werkvormen die aansluiten bij de vraag die er ligt, maar ook passend zijn bij de leeftijd en omstandigheden. Tijdens het intakegesprek wordt samen bekeken wat er nodig is en waar de behoefte ligt.

Daarnaast biedt Rouwkracht ook informatie over normale rouw bij kinderen en wat je het beste kunt doen en laten bij rouw. Evenals informatie over ondersteuning, tijdens het ziekteproces en overlijden, van uw kind en gezin.

www.rouwkracht.com