Nachtwake in Biddinghuizen: een mooie traditie onderweg naar Pasen

Biddinghuizen - De Nachtwake bestaat al meer dan twintig jaar in Biddinghuizen. Het is een mooie oecumenische traditie geworden: in de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag bezinnen gelovigen van beide dorpskerken zich op Pasen.

Dit jaar gebeurde dit op een bijzondere manier: alle activiteiten in kerkcentrum De Voorhof sloten donderdagavond op elkaar aan. Eerst de vieringen in beide kerken, dan het Passieconcert en aansluitend de Nachtwake.

Stiltehoek

Na afloop van het Passieconcert konden bezoekers al doorlopen naar de Pinkenstal voor een kopje koffie en daarna aanwezig zijn bij de aanvang van de Nachtwake. Gedurende de nacht waren er diverse activiteiten en zoals altijd is er de
Stiltehoek in De Beuk. De Kruiswegstaties van Jan Toorop, waarop de lijdensweg van Jezus is uitgebeeld, konden ook worden bekeken.

Goede Vrijdag en Stille Zaterdag

De Stiltehoek blijft dit jaar ook na de Nachtwake nog open. Na de viering op de avond van Goede Vrijdag kunnen mensen er gebruik van maken tot ongeveer 21.00 uur. Op Stille Zaterdag 20 april is de Stiltehoek open tussen 20.00 en 21.00 uur. Men kan er rustig zitten, een kaarsje aansteken en genieten van de stilte. 

De Stiltehoek is te bereiken via de ingang van kerkzaal De Beuk. De toegang is gratis.