Bloembollentuin in de Wijngaard is een succes

Lelystad - De Lelystadse wethouder Nelly den Os onthulde donderdag een bord dat deel uitmaakt van de bloembollentuin in Wijngaard. In november vorig jaar plantte de wethouder de bloembollen samen met buurtbewoners en met leerlingen van de basisscholen De Wingerd en De Regenboog.

Vijf maanden later, tijdens de Tulpenroute Flevoland, zijn de bloeiende bollen zichtbaar die een voedselbron vormen voor bijen en hommels. Daarom hebben buurtbewoners daar een bijenhotel bij geplaatst.

In volle bloei

Van krokussen tot narcissen en van kleine hyacinten tot tulpen; in een langgerekte strook gras bij de binnenkomst van Wijngaard vanaf de Oostranddreef, staan de bollen en veldbloemen de komende weken in volle bloei. Het initiatief van de buurt is ondersteund door het wijkteam in het kader van 'Mensen maken de buurt'. Wethouder Den Os onderstreepte in haar dankwoord nog eens het belang van saamhorigheid in buurten en wijken. ‘Dat zorgt er voor dat wij trots kunnen zijn op onze stad en dat we als gemeente actieve bewoners kunnen steunen in initiatieven die een plezier vormen voor het woonplezier in buurten en wijken’. 

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne 'Mensen Maken de Buurt' ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. In 'Mensen Maken de Buurt' wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe bewoners zelf hun idee kunnen realiseren.