Lelystedeling in hoger beroep tegen veroordeling drogeren en verkrachten jonge mannen

Leeuwarden / Meppel - Een 46-jarige man uit Lelystad is het niet eens met de drie jaar cel en tbs met dwangverpleging die hij kreeg opgelegd voor het bedwelmen en verkrachten van twee jonge mannen op een camping in De Schiphorst bij Meppel. Hij gaat in hoger beroep.

De Lelystedeling is het niet eens met de tbs met dwangverpleging. Deskundigen adviseerden de mildere maatregel tbs met voorwaarden. In dat geval gaat het niet om een gedwongen opname. De rechtbank besloot toch tbs met dwangverpleging op te leggen, omdat de kans op herhaling te groot is en de man daardoor een gevaar voor de samenleving is.

De politie kreeg vorig jaar in augustus een melding van een man die zei dat hij op een camping in De Schiphorst was bedwelmd met de drugs GHB en daarna verkracht. Hij was op die camping met de man uit Lelystad. Later deed een tweede slachtoffer aangifte tegen de Lelystedeling.

Dat tweede slachtoffer gaf aan dat hij was gedrogeerd in de periode van 2014 tot in 2016. Dit gebeurde bij de Lelystedeling thuis en op een camping bij Meppel. De rechtbank veroordeelde de man voor mishandeling (de mannen schaden door stiekem drugs toe te dienen) en verkrachting.

In eerdere publicaties werd vermeld dat de bedwelming en verkrachting onder meer gebeurde op de camping de Havixhorst in De Schiphorst. Op die camping werd de man uit Lelystad aangehouden. Volgens de administratie van de camping verbleef de Lelystedeling alleen in 2018 op dat terrein. Het is niet duidelijk op welke camping bij Meppel het eerdere slachtoffer in 2015 en 2016 met de man kampeerde.