Buitendag in Kuinderbos biedt boordevol programma

Bant - Het eerste prille groen schijnt door de bomen, vogels zingen hun hoogste lied. Het Kuinderbos ontwaakt uit zijn winterslaap. Tijd voor de Buitendag Noordoostpolder Buitendag op maandag 22 april (tweede paasdag).

Tijdens de Buitendag, georganiseerd door Staatsbosbeheer en Lionsclub Noordoostpolder, kan iedereen kennis maken met het werk van Staatsbosbeheer en deelnemen aan tal van activiteiten. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom op de locatie aan de Hopweg 21 in Bant. De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is 2,50 euro en voor volwassenen 4,50 euro.

Ridders van de IJssel

Ook dit jaar heeft de organisatie van de Ridders van de IJssel weer uitgenodigd. Deze ridders strijden met zwaardgevechten om de hand van de Jonkvrouw. In het middeleeuwse kampement maken zij wapens, breien maliënkolders en koken zij zoals vroeger werd gedaan.

Voor de kleintjes is er een speciaal programma: samen met de paashaas zoeken naar chocolade eieren, timmeren van een nestkastjes, eieren schilderen en geschminkt worden. Er staat een springkussen en er is een knapperend kampvuur om een broodje te bakken. Wie niet over het kabouterpad loopt, mist iets unieks.

Demo's vliegen met drone

Tot de nieuwe activiteiten behoren de demo’s vliegen met een drone, verzorgd door CameraNU. Een drone kan ook van pas komen bij natuurbeheer, bijvoorbeeld voor het opsporen van reeën, hazen en nesten in gras dat gemaaid moet worden. 

Jack Russel Race

Baasjes kunnen samen met hun hond, welk ras dan ook, meedoen aan de 'Jack Russel Race'. Er is een parcours uitgezet. Verder zijn er demonstraties met politiehonden, zoekhonden, jachthonden en schapen drijven met een hond in de arena. Ook dit jaar is er een wedstrijd hout slepen met paarden. Daarnaast kunnen de paardenkrachten van een quad worden gebruikt om een uitdagend parcours af te leggen.

Voor de oudere kinderen is er de klimwand, ringsteken op de een minitractor en veel leuke spelen, zoals bijlsteel hangen. 

Rondvaart op meer

De rondvaart op het meer met de boswachter of een ritje met de huifkar bij menvereniging De Burcht door het uitgestrekte Kuinderbos zijn ook dit jaar weer mogelijk. Vanuit de bak van de hoogwerker heeft men vanaf 20 meter hoogte een adembenemend uitzicht over de Kuinderplas en omgeving.

80 stands

In totaal zijn er 80 stands en activiteiten te beleven. Lionsclub Noordoostpolder verkoopt ook dit jaar weer patat, hamburgers en braadworsten voor het goede doel, waaronder Stichting Leergeld Noordoostpolder. 

Parkeren

Parkeren kan op 150 meter afstand van de hoofdingang. Daar is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s. Aan het Schoterpad is een parkeergelegenheid voor 600 auto’s. Vanaf het Schoterpad wordt men met een trekker en huifwagen naar het festivalterrein vervoerd.

De Buitendag opt 22 april duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Buitendag Noordoostpolder.