Organisatie Koningsdagfestiviteiten in Lelystad is in volle gang

Lelystad - De voorbereidingen voor de Oranjereceptie op vrijdag 26 april, het Oranjegebak bij verzorgingshuizen en het OranjeKinderFestijn op zaterdag 27 april zijn in volle gang. Traditiegetrouw organiseert het Oranje Comité Lelystad de festiviteiten om het oranjegevoel in Lelystad te versterken.

Oranjegebak en OranjeKinderFestijn

Op zaterdag 27 april gaan de burgemeester van Lelystad en de voorzitter van het Oranje Comité langs bij de Hanzeborg om de eerste oranjegebakjes uit te delen. Dat is het startpunt dat in alle verzorgingshuizen oranjegebak wordt langsgebracht.

Nieuw dit jaar is het OranjeKinderFestijn. In de Kroonpassage en op het Stadhuisplein is een leuk evenement voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Karten, op de foto met de koning en de koningin, een puzzeltocht en na afloop een pannenkoek ‘to go’ is een greep uit het aanbod. 'Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen kinderen gezellig langskomen en meedoen met de activiteiten. We gaan er een gezellige Koningsdag van maken naast de alom bekende Koningsmarkt', aldus Comité-lid Manon Geerlings.

Met sponsoren, feestelijke festiviteiten

Voorzitter Carel Luiting Maten: 'Wij willen onze sponsoren Winkeliersvereniging Hart van Lelystad, Rabobank Flevoland, Lelykracht en De Polderpannenkoek bedanken voor hun bijdrage om rond Koningsdag festiviteiten te kunnen organiseren. Het is goed te ervaren dat Lelystad nog steeds warm loopt voor het oranjegevoel'.

Ook de Oranjereceptie is zonder sponsoren niet mogelijk. Alleen is de insteek hiervan anders. Luiting Maten legt uit: 'De Oranjereceptie is speciaal voor genodigden. Tijdens de receptie organiseren wij een loterij, waarbij de genodigden loten kunnen kopen en een mooie prijs kunnen winnen. Zo bestaat de hoofdprijs uit 2 vliegtickets boven Lelystad. De opbrengst van deze oranjeloterij gaat dit jaar naar Het Respijthuis'.