Dive The City en Challenge Up doneren gul

Lelystad - Het geld dat dertig jongeren van diverse kerken in Lelystad in november verdienden met allerlei klussen voor mensen en maatschappelijke organisaties, is goed terecht gekomen. De jongeren stonden hun beloning af aan Voedselbank De Korenaar en Stichting M.I.L.A. (Met Inzet Lukt Alles).

De jongeren van de Petruskerk, ’t Lichtschip, Het Anker en de Ontmoetingskerk deden tijdens een weekend in november mee met de Challenge Up ‘Dive the City’. Zo hielpen ze bijvoorbeeld de Dierenweide met de schuur opruimen, werden tuintjes winterklaar gemaakt en lazen ze voor aan de allerkleinsten bij de bibliotheek.

Omdat ‘Dive the City’ samenwerkt met Challenge Up, het project in Lelystad in het kader van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd, werden de jongeren beloond met zogenaamde coins. Met die coins kun je normaal gesproken artikelen kopen in de webshop van Challenge Up. Maar in dit geval hebben de jongeren hun beloning laten verzilveren voor het goede doel.

Zowel de Stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.) van Mila Romijn als De Voedselbank ontvingen afgelopen zaterdag een cheque uit handen van de jongeren van Dive the City en Challenge Up.