Informateur Van Gaal adviseert rechtse coalitie in Flevoland

Lelystad - Informateur Annemarie van Gaal adviseert in Flevoland een rechtse coalitie, die bestaat uit Forum voor Democratie (8 zetels), VVD (6 zetels), PvdA (3 zetels), CDA (3 zetels) en ChristenUnie (3 zetels). Samen hebben deze partijen een ruime meerderheid, namelijk 23 van de 41 zetels in de Provinciale Staten.

Coalitie over links bleek onhaalbaar

Van Gaal voerde gesprekken met alle fractievoorzitters en hun secondanten. 'Hierbij heb ik vooral hun visie op thema's die leven in Flevoland besproken. Tijdens deze gesprekken heb ik de mogelijkheden afgetast van de verschillende partijen in een werkbare coalitie. Een coalitie over links bleek onhaalbaar en zou bovendien geen recht doen aan de duidelijke keuze die de inwoners van Flevoland gemaakt hebben. De coalitie die ik adviseer, is een coalitie die een gezamenlijke ambitie voor Flevoland deelt en stormen kan doorstaan. Een coalitie die voor het grotere geheel gaat en het belang van de provincie vooropstelt'.

Installatie statenleden

De provinciale politiek praat vanavond over de verslagen van de gesprekken die informateur Van Gaal de afgelopen periode met alle partijen gehad heeft. Tijdens deze vergadering, die om 19.00 uur begint in het Provinciehuis in Lelystad, worden ook de nieuwe statenleden beëdigd en geïnstalleerd.

Bekijk hier de agenda en de stukken van deze vergadering.