Bewoners Coloriet Laarhof worden getrakteerd op paasbrunchbuffet

Lelystad - In de aanloop naar het paasweekend biedt Albert Heijn Voorhof in Lelystad de bewoners van Coloriet Laarhof een paasbrunchbuffet aan. 'Deze mensen met dementie verdienen het om extra in het zonnetje gezet te worden', vertelt Jonathan Vosselman.

'We wilden eerst de bewoners uitnodigen in de winkel te lunchen, maar dat is vanwege de logistiek lastig'. Dan zijn er heel veel vrijwilligers nodig om de bewoners te begeleiden. 'Nu nemen we bij wijze van spreken de winkel mee naar het woonzorgcentrum. Compleet met lekkers, aankleding en paastakken en tafelstukken'. Daniel, teamleider bij de supermarkt, komt met zes medewerkers maar ook een klant. 'Toen zij hoorde van de plannen, gaf zij enthousiast aan dat ze mee wil helpen'.

Blije gezichten

Jonathan Vosselman is trots dat zijn teamleider met een aantal medewerkers kartrekker is van dit initiatief. 'Dit past goed bij andere maatschappelijke doelen die wij als familiebedrijf ondersteunen'. De medewerkers hebben de bewoners een paar uur pasen laten beleven. 'Het was prachtig, al die blije gezichten. We herkenden ook een aantal van onze oude klanten en hebben contact met hen gezocht'.

'Wij gaan hier een traditie van maken'

Zowel team Welzijn als de medewerkers van Albert Heijn Voorhof kijken terug op een mooie samenwerking, ook met de vrijwilligers van het woonzorgcentrum. 'Wij gaan hier een traditie van maken. Zij kunnen voor activiteiten altijd vrijwilligers gebruiken en daar willen wij een steentje aan bijdragen'.

Wie ook bij een activiteit wil helpen kan contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Els van Haaster via vrijwilligerswerk@coloriet.nl.