Steppin Lelystad eerste bedrijf dat gebruik maakt van Stimuleringsregeling

Lelystad - Steppin Lelystad opende zaterdag samen met wethouder Ed Rentenaar feestelijk haar deuren bij B&B de Kandelaar in Biddinghuizen. De opening viel samen met de start van de Tulpenroute in Flevoland en de tulpenmarkt. Steppin Lelystad is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van de Stimuleringsregeling voor toeristische ondernemers.

Stimuleringsregeling

Ondernemers en organisaties in de toeristisch-recreatieve sector kunnen sinds 21 februari in aanmerking komen voor een stimuleringsregeling bij de gemeente Lelystad. Het budget is bedoeld voor activiteiten en initiatieven die bijdragen aan ‘het verhaal van Lelystad’. De gemeente wil meer bezoekers aantrekken, de tijdsduur van bezoekers verlengen en de bestedingen verhogen. Hiervoor zijn wel bepaalde activiteiten nodig. Om ondernemers en organisaties te stimuleren nieuwe activiteiten te ontwikkelen of huidige activiteiten uit te breiden stelt de gemeente geld beschikbaar via de Stimuleringsregeling. Steppin Lelystad heeft een concept bedacht waarmee de highlights van Lelystad en het verhaal van Lelystad per step beleefd kunnen worden. En hiermee voldoet het concept aan de criteria om in aanmerking te komen voor de Stimuleringsregeling.

Wethouder Ed Rentenaar: 'Dit initiatief is precies waar de Stimuleringsregeling voor in het leven is geroepen. Het is een activiteit die bijdraagt aan het verhaal van Lelystad en met de step kun je Lelystad op een leuke manier ontdekken. We willen met elkaar ervoor zorgen dat Lelystad een vanzelfsprekende bestemming wordt voor bezoekers en dat zij vaker terug willen komen. Ik ben dan ook blij dat we aan Steppin Lelystad de Stimuleringsregeling verstrekt hebben'.

[De tekst gaat verder na de foto]

Prima infrastructuur voor de step

Initiatiefneemster Liselot Gerritzen geeft aan: 'Lelystad is verrassend en erg mooi. En nog leuker is het om Lelystad te ontdekken met de step. Lelystad heeft ook een prima infrastructuur voor de step. Dit alles maakt het de perfecte sportieve buitenactiviteit voor zowel inwoners van Lelystad als mensen van buiten de stad'.

Gratis haal- en brengservice

Diegenen die kiezen voor ‘Beleef Lelystad per Step’ worden verrast over de mogelijkheden die Lelystad biedt. Steppin Lelystad levert steps af en neemt steps weer in op elke gewenste locatie in Lelystad. De haal- en brengservice in Lelystad is gratis. Met de 16 gloednieuwe Kickbike steps en een uurtarief van 7,50 euro per step is ‘Beleef Lelystad per Step’ de perfecte sportieve buitenactiviteit voor zowel inwoners van Lelystad als mensen van buiten de stad.

Tot 18 april en op 4 en 5 mei zijn de steps beschikbaar vanaf de locatie Shortgolf aan de Rivierduinweg 9 in Swifterbant, voor het steppen van de uitgezette tulpenroute in het rivierduingebied ten noordoosten van Lelystad.

Kijk voor meer informatie op de website van Steppin Lelystad.