Inloopbijeenkomst over ontwikkeling Theaterkwartier

Lelystad - De gemeente Lelystad houdt donderdagavond een inloopbijeenkomst in het Stadhuis over de ontwikkeling van het Theaterkwartier. Dit is het gebied rondom het Agora Theater.

Levendig woon- en uitgaansgebied

Met het Theaterkwartier wil de gemeente een aantrekkelijk en levendig woon- en uitgaansgebied realiseren. Het bestemmingsplan is voorbereid. Dit plan maakt het mogelijk dat een bioscoop, een poppodium en horeca zich in het Theaterkwartier kunnen vestigen. Verder is er ruimte voor 250 woningen/appartementen. In 2020 wordt gestart met de bouw van nieuwe appartementen aan de Agoraweg, naast het theater. In de jaren daarna worden de woningen op en rond het Nelson Mandelapark ontwikkeld.

Nieuwe bioscoop

Onderzocht wordt de mogelijkheid van een nieuwe bioscoop naast de Agora, die de uitgaansmogelijkheden in het Stadshart zal versterken. Hiermee wordt het gebied aantrekkelijk voor een groot publiek. De Agorahof ondergaat een metamorfose en verandert in een groen en gezellig plein, met restaurants en terrassen: een plek waar jong en oud graag samenkomt.

Het voorontwerp-bestemmingsplan Theaterkwartier kan hier worden bekeken. Het plan ligt ook bij de informatiebalie in het stadhuis. Schriftelijk of mondeling reageren op dit plan kan tot en met 16 mei.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de inloopavond op donderdag 18 april kan het bestemmingsplan worden ingezien en kunnen vragen worden gesteld aan de medewerkers van de gemeente. Ook kan men deze avond een inspraakreactie op het bestemmingsplan achterlaten.      

De inloopbijeenkomst in het stadhuis duurt van 17.00 tot 20.00 uur. Men kan op ieder moment binnen lopen.