Gouden trekker schittert in Flevoland

Biddinghuizen - Een heuse gouden trekker stond zaterdag te schitteren bij de opening van de Tulpenroute Flevoland bij B&B De Kandelaar in Biddinghuizen. Deze bijzondere trekker is de mascotte van Team Agro NL, een landelijk boerencollectief 'voor het echte verhaal waar de burger recht op heeft'.

De gouden trekker, een David Brown 990 uit 1965, is in 2014 gekocht door 'Boerenambassadeur Gelderland', Suzanne Ruesink.

Het team heeft de trekker goud gespoten voor promotiedoeleinden. De gouden trekker stond onlangs in Berlijn op de de Grüne Woche, dé landbouw-consumentenbeurs. Boer Jan Bronnikreef (winnaar Expeditie Robinson 2018) bracht de trekker naar dit evenement. De trekker heeft nu Flevoland als standplaats en staat doorgaans bij akkerbouwer Jaap Lodders in Swifterbant in de schuur. Tot en met 5 mei is hij te bezichtigen bij B&B De Kandelaar in Biddinghuizen.

Boerenambassadeurs gezocht

Sinds kort is ook Karin Bergmans-Elshof uit Dronten als 'Boerenambassadeur Flevoland' actief voor Team Agro NL. Beiden zijn benaderbaar via de website en via sociale media. Zij kunnen nog steun gebruiken en zoeken daarom ambassadeurs uit de Noordoostpolder en Zuidelijk Flevoland.

Bij de trekker hoort tevens een 'award'. Deze wordt uitgereikt op de Zwarte Cross aan een 'niet-boer' die zich inzet voor de agrarische sector. Stemmen kan nog tot 1 juli op de website van Team Agro NL.