Rennende scholieren halen ruim 9.400 euro op voor Roparun

Lelystad - De SVOL-cityrun heeft dit jaar 9.408,25 opgebracht. Dat bedrag werd vrijdag bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking aan de teams met de hoogste opbrengst, bij de KFC in Lelystad.

De SVOL cityrun is een sponsorloop voor leerlingen uit groep één van de drie scholen voor voortgezet onderwijs, die donderdagmiddag plaatsvond. De leerlingen namen deel in teams: twee fietsers en twee lopers die samen het parcours ruim 9 kilometer afleggen langs de drie scholen. Voorafgaand aan het evenement hebben leerlingen zoveel mogelijk ‘Ropaatjes’ verkocht om zich te laten sponsorenKlas 1M van de SGL heeft dit jaar de meeste ‘Ropaatjes’ verkocht, zij werden samen met team 1Q3 van de Arcus en team 1A4 van de Rietlanden door hoofdsponsor KFC getrakteerd op een maaltijd.

Ook dit jaar loopt Roparunteam Lelystad vanuit Hamburg naar Rotterdam Het team legt lopend en fietsend meer dan 500 kilometer af. Alle teams worden op Tweede Pinksterdag ingehaald in Rotterdam. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen die zich inzetten voor mensen met kanker, zoals de Stichting Haarwensen en inloophuizen.