Falcons winnen voor tweede keer op rij

Lelystad - Het eerste honkbalteam van BSV Falcons uit Lelystad heeft twee keer op rij gewonnen. Zondag werd met 12-2 gewonnen van DSS uit Haarlem. Een week eerder werd met 12-13 gewonnen van het eveneens uit Haarlem afkomstige Onze Gezellen.

Tegen DSS was Sander Crama de startende werper. Tegen Onze Gezellen gooide hij drie innings. Dit deed hij goed. Tegen DSS stond hij vier innings op de werpheuvel. Coach Manuel Dame haalde hem van het veld omdat hij vanwege zijn leeftijd - Crama is 16 -  een beperkt aantal ballen mag gooien. DSS wist pas in de zesde inning te scoren. Tot dat moment sloeg Falcons er vrolijk op los. In de eerste slagbeurt scoorden Remy, Albert, Jurien en Mike vier punten voor Falcons, wat na de tweede slagbeurt zo bleef. De derde slagbeurt leverde ook vier punten via Jurien, Mike, Manuel en Stasiu, zodat na drie complete innings de stand 8-0 was.

Goede pitchen

Door het goede pitchen en uitstekend veldwerk was er nog steeds geen punt voor DSS, terwijl Falcons via wederom Jurien één punt wist te scoren, wat de stand op 9-0 bracht. Op het pitchen van Roel wist DSS in de zesde inning twee punten te scoren, terwijl Falcons in de gelijkmakende slagbeurt niet tot scoren kwam. Na zes volledige innings was het 9-2. Bij honkbal in deze 3e klasse is het zo dat bij tien punten verschil na zeven volledige innings de wedstrijd is afgelopen in plaats van na de volledige negen. Patrick, Dulvin en Remy scoorden de punten, waardoor de wedstrijd na zeven innings tot een einde kwam.