Roeivereniging Dronten '17 krijgt 40 mille voor inrichten eigen locatie

Dronten - Roeivereniging Dronten ’17 krijgt een gemeentelijke bijdrage van ruim 40.000 euro. Daarmee kan een start worden gemaakt met het inrichten van een eigen locatie aan de Lage Vaart, ter hoogte van de gemeentewerf.

De gemeentelijke bijdrage wordt betaald uit een speciaal fonds dat de gemeenteraad eerder heeft ingesteld om de kwaliteit van de sport in Dronten te kunnen verbeteren. Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage daaruit is dat de club of vereniging financiering vindt voor hetzelfde bedrag. Zo profiteerde onlangs ook voetbalclub Swift '64 in Swifterbant van dit fonds voor de realisatie van een nieuwe tribune.

Roeivlot van drie bij tien meter

Roeivereniging Dronten '17 realiseert met het geld onder andere een roeivlot van drie bij tien meter gerealiseerd. Voor het realiseren van de kantine, kleedkamers en opslagruimte voor de boten heeft de roeivereniging de units van XL-Ateliers overgenomen.

De verwachting is deze zomer daadwerkelijk wordt gestart met roeien. De roeiverenigin krijgt tijdelijke toestemming voor de nieuwe locatie voor de duur van maximaal tien jaar. De bestemming van de huidige locatie is eigenlijk ‘groen’, maar door een omgevingsvergunning af te geven voor maximaal tien jaar kan er tijdelijk worden afgeweken van het bestemmingsplan. 

Ruimte voor initiatieven

In het eerder genoemde fonds zat 500.000 euro. Tot nu toe is er 165.00 aan aangevraagde bijdrages toegezegd. ‘Er is dus nog ruimte voor sportverenigingen die mooie initiatieven hebben,’ zegt wethouder Ton van Amerongen. ‘En mocht de pot op een gegeven moment leeg zijn , dan kunnen we de gemeenteraad altijd om meer geld vragen. Want tot nu toe voorziet deze voorziening wel in een behoefte.’