Maris Sonores geeft geslaagd voorjaarsconcert met nieuwe dirigent

Biddinghuizen - Voor een redelijk gevulde zaal van Kerkcentrum De Voorhof in Biddinghuizen gaf muziekvereniging Maris Sonores vrijdagavond haar voorjaarsconcert. Het was voor de muzikanten het eerste optreden in eigen dorp onder leiding van hun nieuwe dirigent Willem Jan Visser uit Ermelo.

Werken van onder andere Dvorak, Grieg, Mozart en Puccini, bewerkt voor fanfareorkesten, passeerden de revue. De muziekstukken werden aangekondigd door ladyspeaker Tineke Stuifzand, die over elk stuk en/of de componist iets vertelde.

Na elk stuk klonk luid applaus van het publiek. Extra waardering was er voor saxofoniste Petra Wilbrink, die de solo speelde in Gabriella’s Song, voor Remco Holierhoek die op de xylofoon razendsnel de stokken bewoog in Czardas en voor Willem Wijma, Kees Visser en Wim Keimpema die op euphonium soleerden in Don’t mock Baroque.

Ook luid applaus was er voor harpiste Martine Dubois uit Biddinghuizen die een paar keer een intermezzo verzorgde. Martine kondigde zelf de muziekstukken aan die ze ging spelen, en verraste het publiek ook nog eens met haar geweldige zangstem.

De dirigent liet in een eerste reactie in de Whatsapp-groep weten: 'Het was een hele mooie, belevingsvolle en muzikale avond'. En ook het publiek reageerde na afloop zeer enthousiast.