Tulpenbelevingsveld week eerder geopend

Creil - Het Tulpenbelevingsveld bij Creil is een week eerder geopend vanwege het zachte voorjaar.

‘Vorige week hebben we vanwege het zachte weer en daardoor de vroege bloei van de eerste tulpen besloten een week eerder te starten met de openstelling van het Tulpenbelevingsveld en het pop-up grand café. Het bleek een gouden zet’, vertelt Jordi van Meer, voorzitter van de Stichting Tulpenbelevingsveld Creil. ‘Het is ongelofelijk hoeveel auto’s de Tulpenroute vandaag al hebben gereden en een groot deel hiervan hebben we ook welkom mogen heten op ons tulpenbelevingsveld.’

Ook Duitsers en Aziaten wisten de weg naar het veld alweer te vinden en de Oekraïense TV was er om opnames te maken. Speciaal voor hen gaf Riek van de Bor van Galerie de Voorst een demonstratie tulpen schilderen. 

Tot en met 5 mei is het Tulpenbelevingsveld iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend zolang het gezellig is. Door de weeks zijn er de vaste activiteiten, zoals een tulpenshowtuin met 485 verschillende soorten tulpen, workshops ‘kunst tussen de tulpen’, speciale kleine veldjes met tulpen ingeplant in figuren om een leuke selfie te maken en diverse kinderactiviteiten. Natuurlijk is het pop-up grand café iedere dag geopend. 

In de weekenden zijn er extra activiteiten op het Tulpenbelevingsveld en kan er een blik vanuit de lucht op de tulpen geworpen worden door met de helikopter mee te vliegen. De officiele opening is vrijdagavond. 

Kijk voor het volledige programma op www.tulpenbelevingsveld.nl