Hanzeweg gaat drie weken dicht voor groot onderhoud

Dronten - De Hanzeweg is van maandag 29 april tot en met vrijdag 17 mei dicht voor groot onderhoud tussen Dronten en Roggebot. Wegverkeer rijdt in deze periode om.

Werkzaamheden

De Hanzeweg gaat dus drie weken dicht voor groot onderhoud. Het asfalt moet worden vervangen. Tegelijkertijd worden de verkeerslichten – met de bijbehorende lussen in de weg - vernieuwd. Naast de rijbaan worden grasbetonstenen aangebracht. Deze beschermen de berm tegen rijsporen en vergroten de veiligheid van de weggebruiker.

Planning en omleidingen

De Hanzeweg gaat dicht tussen de Biddingringweg en Restaurant Roggebot-House. De rotonde met de Biddingringweg blijft open evenals de rotonde met de Drontermeerdijk. Verkeer rijdt om via de Biddingringweg, Elburgerweg en Drontermeerdijk (N305, N309, N306). De parallelweg is dicht voor regulier verkeer. Verkeersregelaars zien hierop toe.

Inloop

Op donderdag 18 april houdt de provincie Flevoland een inloop over dit werk en over het werk aan de Biddingringweg (uitvoering juni 2019). De inloop wordt gehouden van 17.00 tot 19.00 uur op de provinciale vestiging te Dronten aan Houtwijk 20-22. Er is geen programma en bezoekers hoeven zich niet aan te melden.