Verontruste leden zeggen vertrouwen in bestuur SV Lelystad’67 op

Lelystad - Een aantal verontruste leden van SV Lelystad’67 heeft deze week het vertrouwen in het huidige bestuur opgezegd.

De leden, die een voorlopige werkgroep hebben gevormd die tot doel heeft de vereniging SV Lelystad’67 te behouden en weer gezond te maken, wil dat de nog zittende bestuursleden een bijzondere algemene ledenvergadering uitschrijven en hun functie beschikbaar stellen zodat een interim-bestuur de gelegenheid krijgt om een nieuwe organisatie neer te zetten en nieuwe bestuursleden voor te dragen.

Eind vorig jaar werd bekend dat SV Lelystad diep in de financiële problemen zat, onder meer door een stagnatie in de groei van het aantal leden. Daardoor kon de vereniging de kosten van de huur van een deel van de accommodatie al enige tijd niet meer ophoesten. Het bestuur klaagde destijds over een gebrek aan hulp door de leden. Na enkele oproepen kwamen er veel positieve reacties en eind januari kon het bestuur, dat toen nog bestond uit drie leden, weer worden uitgebreid naar in totaal acht personen en waren veel mensen bereid om te helpen. Die situatie duurde echter slechts enkele weken. Het een na het andere bestuurslid legde zijn of haar functie om verschillende redenen weer neer en leden trokken hun aanbod om te helpen in.

Omdat velen binnen de club vrezen voor het einde van SV Lelystad is het initiatief genomen om een reddingsplan op te stellen. Daarin is voor de huidige bestuursleden geen plaats meer.

Gerelateerd nieuws