Zwemmers Batavia Swim doen mee aan Ranomi Cup

Lelystad - Hoe cool is het als je als jonge zwemmer Olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo kan ontmoeten én mee mag doen aan de ‘echte’ Swim Cup in zwembad het Hofbad in Den Haag?

Letterlijk tegen Ranomi aan

Zaterdag 6 april was het zover voor acht zwemmers van Batavia Swim; Justin Bruijn, Arie Brussaard, Ingmar Etmans, Lieve Faber, Siem Faber, Leo Lokhorst, Robine Moot en Jasper Stoel (jongste 7 en de oudste 11 jaar). Nog voordat voor hen de wedstrijd begon liepen de zwemmers letterlijk tegen Ranomi aan die net haar finale op de 50 meter vrije slag achter de rug had en had uitgezwommen. Met nog natte haren ging ze met de zwemmers op de foto en wenste hen veel succes en plezier bij hun deelname aan de Ranomi Cup.

Eerste keer

Voor meerdere zwemmers was het de eerste keer in een 50 meter bad en met elektronische tijdwaarneming. Plezier hebben en genieten van de grootse ambiance stond op nummer 1. De wat oudere zwemmers gingen natuurlijk ook voor de snelle tijden.

Inspireren van talenten

De Ranomi Cup is een wedstrijd voor minioren & de jongste junioren met als doel het inspireren van de talenten van morgen door de toppers van vandaag. Deze wedstrijd is onderdeel van de 3-daagse Swim Cup The Haque. Bij de prestigieuze SwimCup staat de Nederlandse zwemtop en de paralympische top aan de start.

Ondersteuning van Unicef

De Ranomi Cup stond ook dit jaar weer in het teken van de ondersteuning van Unicef. Als ambassadeur van Unicef is Ranomi zeer betrokken bij het onmisbare werk dat Unicef doet voor kinderen over de hele wereld. Ook Batavia Swim heeft geld ingezameld. Het totaalbedrag van alle kinderen en zwemverenigingen kwam op €18.800,-.

Limietwedstrijd Amersfoort

Zondag 7 april  was er ook weer een wedstrijd in het 50 meter zwembad Amerena in Amersfoort voor junioren en jeugd om limieten te behalen voor de landelijke jeugd en junioren kampioenschappen (NJJK) in juni en de Regionale Kampioenschappen (GK) lange baan in mei. Nienke van der Klugt was al een tijdje op jacht naar het limiet op de 50 meter rugslag voor het NJJK en wist het zondag binnen te halen. Ook Stefan Waalkens wist weer 2 limieten te behalen (50 vrije slag en 50 vlinderslag). Dat geeft voldoening na keihard werken. De teller voor het NJJK staat nu op 21 limieten behaald door Batavia Swim zwemmers.

Op de website van Batavia Swim staan de wedstrijdverslagen en alle uitslagen.

[1] Ranomi werd 2e na Femke Heemskerk maar behaalde wel een EK limiet (augustus, Glasgow).  Zie ook het nieuwsbericht van de Swim Cup https://www.swimcup.nl/denhaag/2018/04/08/snelle-tijden-bij-swim-cup-den-haag/