Kayleigh Heerikhuisen wint Open A-judokampioenschap in Keulen

Dronten - Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten heeft zaterdag 6 april goud gewonnen op het Open A-judokampioenschap van Nordrhein-Westfalen in Keulen.

Aanvallend en dominant judo

Dankzij aanvallend en dominant judo won de Drontense al haar partijen en schreef deze titel voor het derde jaar op rij op haar naam.

Eerste stop

Kayleighs laatste wedstrijd was al weer vier maanden geleden maar in de tussentijd heeft zij deze tijd goed gebruikt om zich voor te bereiden op de toernooien die in de komende drie maanden op haar wedstrijdagenda staan. Eerste stop werd zaterdag 6 april gemaakt in Keulen.

Sterk bezet

Het kampioenschap van Nordrhein-Westfalen was dit jaar met 160 deelnemers sterk bezet. Kayleigh trof is haar eerste partij Jasmin Siebelitz en dat leverde direct een bijzonder spannende strijd op. Beide judoka’s kwamen niet tot scoren maar omdat Kayleigh meer aanvallende acties had gemaakt, besliste de scheidsrechter in haar voordeel.

Goud en titel veilig

Kayleigh mocht het vervolgens opnemen tegen Carina Niemeyer, die eerder al indruk had gemaakt in haar partij tegen Siebelitz. Met twee makikomi’s scoorde Kayleigh twee maal een wazari en stelde daarmee het goud en de titel veilig.

Laatste puntjes op de 'i'

Volgend weekend komen Kayleigh en haar clubgenoot Gert-Jan Vlijm in actie op de World judo Games en het BENG! Toernooi in Beverwijk. Op dit toernooi worden de laatste puntjes op de 'i' gezet voor de judoka’s op 4 mei afreizen naar Bocholt voor het Open Duits A-judokampioenschap.