PV Systems opent zonne-energiewinkel aan Kajuit

Dronten - Op zoek naar goed advies over duurzame oplossingen? Loop dan eens binnen bij de zonne-energiewinkel aan de Kajuit 12 in winkelcentrum Suydersee in Dronten. Deze pop-up store van PV Systems wordt medio april geopend.

Dat gebeurt door wethouder Ton van Amerongen, die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. Voor Duco van Dijk, het vaste gezicht voor de zonne-energiewinkel en directeur John Halsema van PV Systems een bewuste keuze. ‘De gemeente vindt duurzaamheid ook erg belangrijk’, vertelt Halsema. ‘Onze winkel ligt dan ook tegenover het energieloket van de gemeente’, legt hij uit.

Belangstellenden kunnen daar – op gezette tijden – zo binnenlopen voor alle ins en outs over duurzaamheid. ‘Je bent gewoon welkom, de winkel is altijd bezet. Duco is de accountmanager en gaat de winkel bemannen’, vertelt Halsema.

Expertise

In de winkel is er naast uitgebreid advies over zonne-energie ook veel expertise aanwezig over de opslag van elektra met accu’s, ledverlichting en warmtepompen. ‘Het klimaatbeleid is natuurlijk een belangrijk onderwerp, inclusief de uitdagingen waar we voor staan. Wij kunnen belangstellenden daar eerlijk en uitgebreid over adviseren.’

Halsema richtte PV Systems negen jaar geleden op, toen er vraag kwam naar gericht advies over zonne-energiesystemen. PV Systems wordt verder geleid door Breman Kampen en Knipscheer Infrastructuur. ‘Met zijn drieën pakken we projecten op.’ Zowel particulieren, als het midden- en kleinbedrijf, maar ook de agrarische sector en woningcorporaties kloppen bij PV Systems aan.

SolarWatt

‘Wij bieden een full-serviceconcept en noemen ons dan ook systeemleverancier.’ Sinds de start van het bedrijf werken de oprichters al met dezelfde producten. Het Duitse merk SolarWatt bijvoorbeeld. ‘Dat is onderdeel van de BMW Group en in de fabriek in Dresden worden de zonnepanelen gemaakt. Wij waren overtuigd van deze manier van produceren tijdens ons bezoek aan de fabriek. Met name de nieuwste generatie glas-glas zonnepanelen worden daar geproduceerd’.

PV Systems is gecertificeerd leverancier van de zonnepanelen van SolarWatt. ‘Wij leveren voornamelijk dit Duitse merk.’ Als de zonnepanelen eenmaal zijn geplaatst, is de afhandeling ook in goede handen. SolarWatt heeft namelijk een vestiging in Nederland. ‘Wij krijgen technische ondersteuning als dat nodig mocht zijn.’

Verder heeft PV Systems een softwareprogramma waarmee zonnepanelen op afstand kunnen worden ingemeten en er een offerte kan worden gemaakt. ‘Uiteraard komen wij ook langs, indien gewenst. Wij hechten veel waarde aan menselijk contact. We zijn eigenlijk meer adviseur. We gaan namelijk altijd voor het beste advies.’

Winkelcentrum

Omdat Halsema merkte dat belangstellenden die op zoek zijn naar vrijblijvend advies, een drempel ervaren om naar het industrieterrein te komen, opent hij de winkel in het winkelcentrum.

De zonne-energie winkel aan de Kajuit 12 in Dronten is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

www.pvsystems.nl