Kunstenaars Nieuwendijk en Kienhuis exposeren in De Dukdalf

Lelystad - Twee Lelystadse kunstenaars, Paul Nieuwendijk en Marijke Kienhuis, exposeren van 5 april tot 30 september hun werk in MFA De Dukdalf in Lelystad.

Paul Nieuwendijk

Paul Nieuwendijk over zijn werk: 'Het onderwerp, het gevoel wat ik daarbij heb, bepaalt mijn manier van schilderen. Ik ben gevormd door veel kunststromingen. De ene keer werk ik wat abstracter dan de andere keer. Soms impressionistisch, vaak uitbundig expressionistisch. Ik houd van alle kleuren, ik heb geen lievelingskleur. Ik geniet vooral van kleuren als ik het gevoel heb dat ze op mijn schilderij een harmonisch gesprek voeren'.

Marijke Kienhuis

Marijke Kienhuis laat kleurrijke werken zien, die ze de afgelopen drie jaar in series, in een 'flow' gemaakt heeft. Marijke werkt intuïtief en meestal leidt dat tot abstracte werken. Vloeiende lijnen en uitbundig kleurengebruik kenmerken haar zoektocht naar het juiste evenwicht. In haar nieuwste werken toont ze een strakker lijnenspel en is het een zoeken naar geometrische wisselende perspectieven, dat haar uitdaagt.

MFA De Dukdalf is gevestigd aan de Punter 35-37 en dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur.