De Zevensprong wint Cruyff Courts 6 vs 6 toernooi

Dronten - Het team van De Zevensprong heeft woensdagmiddag het Cruyff Courts 6 vs 6 toernooi in Dronten gewonnen en mag door naar de landelijke kwartfinale in Hilversum.

Het toernooi werd door de Cruyff Heroes en Sport in Dronten georganiseerd op het Cruyff Court aan de Lancasterdreef in Dronten. De teams streden in een dubbele competitie om de eerste plek. De Zevensprong versloeg de rest van de teams en werd zo winnaar van het toernooi.

Cruyff Heroes

Een voorwaarde van het hebben van een Cruyff Court is dat er jaarlijks een 6 tegen 6 toernooi op het veld wordt georganiseerd. Dit jaar mochten de vijf opgeleide Heroes het toernooi organiseren en uitvoeren. Heroes zijn ambassadeurs van het Cruyff Court en zorgen voor activiteiten en het naleven van de 14 regels op het Cruyff Court.

Een van de ambassadeurs legt uit wat hun rol is op het Cruyff Court: 'De jongste kinderen moeten ook mee kunnen doen. Daarnaast zorgen we ervoor dat het veld netjes blijft en dat er geen vernieling plaats vindt. Als er bijzonderheden zijn dan sluiten we dat kort met de buurtsportcoach die eventuele problemen doorgeeft aan de gemeente. Samen zorgen we ervoor dat kinderen dagelijks het veld goed kunnen gebruiken'.

Ook andere sporten

Daniella Mohammadi, Chris de Bruin, Jeroen Meertsma, Patrick Boekee en Marguerite Ibarra zijn de Heroes die vanaf vandaag ook op het Cruyff Court komen om de kinderen te begeleiden tijdens de spelen. Uiteraard wordt hier veel gevoetbald maar ook andere sporten komen aan bod op het speelveld in Dronten. In wisselende samenstellingen zullen zij hier aanwezig zijn.