Legendes komen tot leven tijdens Seabottom

Lelystad - De 26e editie van het festival Seabottom wordt zaterdag 25 mei gehouden. Met een divers programma, verdeeld over vijf podia, foodtrucks en verhalen over jazz en whisky, belooft het weer een mooie editie te worden.

Leadbelly

Nederlands bekendste saxofonist Hans Dulfer brengt een levendige muziekshow rond bluesgenie Leadbelly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed op de popmuziek. Hij inspireerde bands en artiesten als onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis. Zonder Leadbelly hadden deze artiesten niet geklonken zoals ze deden. De onverzettelijke saxofoonsound van Hans Dulfer is een oerkracht, net zoals de stem van Leadbelly.

Mrs Hips

Mrs Hips, de band rond zangeres Simone Roerade - voormalig leadzangeres bij Candy Dulfer’s Funky Stuff - heeft een heerlijke soulvolle en jazzy sound. Live zit de band beter in elkaar dan ooit. Compact, maar met volle kracht en vrijheid speelt de band uitbundig. Mrs Hips laat het publiek zelden los.

Amy Winehouse Tributeband

De Amy Winehouse Tributeband uit het Belgische Gent brengt de muziek van de legendarische Britse zangeres Amy Winehouse weer tot leven en doet dit op een muzikaal verbazingwekkende en smaakvolle manier.

Ook is er tijdens Seabottom een optreden van The Tributeband. Wat deze band laat horen heeft een hoog nostalgische gehalte en is innoverend voor soulmuziek. De koperblazers, de percussie en het stemgeluid van de zangeres creëren een warme vibe voor eerlijke muziek.

Kaarten voor het festival Saobottom zijn te verkrijgen via het Agora Theater, bij boekhandel De Brunte in het Lelycentre en bij Albert Heijn Voorhof in Lelystad en bij boekhandel Voster in Dronten.

Meer informatie is te vinden op de website van Seabottom.