Korte kleurenpracht aan de Vuursteenweg

Swifterbant - De tulpen aan de Vuursteenweg in Swifterbant staan al vroeg in bloei. Dat kan, omdat ze onder plastic zijn geteeld. Voorbijgangers kunnen maar kort genieten van de bonte kleurenpracht, want de kopjes gaan er alweer af.

Het is de teler dan ook niet om de bloemen te doen, maar om de bollen. Kort nadat de tulpen in bloei zijn gekomen, worden ze gekopt. Zo gaat de voeding niet allemaal naar de bloem. De bollen worden daarna gebruikt voor export of in de kas.

Afdekken onder plastic vervroegt de teelt, waardoor deze bollen eerder naar de broeierij kunnen om vervolgens bloemen te oogsten.

Tulpenroutes

Tulpenliefhebbers hoeven overigens niet te treuren. Van 13 april tot en met 5 mei kan er in Flevoland nog volop van de bonte kleurenpracht worden genoten. Dan vindt namelijk de Tulpenroute Flevoland plaats, die voert door het buitengebied van Dronten, Lelystad en Zeewolde. En voor wie er niet genoeg van kan krijgen, ook de Noordoostpolder staat van 19 april tot en met 5 mei in het teken van de tulp. Dan vindt daar het jaarlijkse Tulpenfestival plaats.

Gerelateerd nieuws