Dronten maakt pas op de plaats bij 'oneigenlijk grondgebruik'

Dronten - De gemeente Dronten maakt even pas op de plaats in het dossier ‘oneigenlijk grondgebruik’. Lopende zaken zullen worden doorbehandeld, maar er worden voorlopig geen nieuwe dossiers geopend.

Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten, op voorstel van GroenLinks. De gemeenteraad wil zich nog voor de zomer buigen over dit dossier, dat voor veel beroering zorgt. Het gaat om mensen die, bewust of onbewust, gemeentelijke grond in gebruik hebben en dat bijvoorbeeld bij hun tuin hebben getrokken. Zij worden aangeschreven die grond terug te geven en in de oorspronkelijke staat te herstellen, of, als dat kan, de grond te kopen van de gemeente.

In de meeste gevallen, zo benadrukt wethouder Ton van Amerongen, gaat dat goed en komen de gemeente en bewoners er prima samen uit. In een aantal gevallen leidt het tot conflicten. Met name de opstelling en communicatie van de gemeente worden daarbij gehekeld. Daarom wil de gemeenteraad dat er geen nieuwe dossier worden geopend tot zij haar licht er over heeft laten schijnen.