Stationsplein
Door Kees Bakker

Inderdaad dapper

Dronten - ‘Ik maak een diepe buiging voor je! Er zijn maar weinig mensen die zo’n keuze durven te maken,’ zei burgemeester Ineke Bakker donderdag tegen de afscheid nemende wethouder Jaap Oosterveld. Het zijn woorden waar ik me graag bij aansluit.

Een beslissing om zelf op te stappen, zonder dat daar een directe politieke noodzaak of crisis aan ten grondslag ligt, zie je niet zo heel veel. En dat is iets waar je niet cynisch over moet of kunt zijn, want het zijn ontzettend moeilijke beslissingen. Het is niet veel mensen gegeven daarin de juiste keuze te maken.

Ik heb de worsteling van wethouder Jaap Oosterveld eerlijk gezegd niet gezien. Hij kwam op mij juist relaxt over, als iemand die plezier had in zijn vak. Misschien gebruikte hij het woord ‘verbinding’ iets teveel, maar ja, dat is ook een politiek modewoord. Toch klonk het bij hem wel altijd oprecht.

Als je dan zelf besluit dat dit niet goed voor je is en opstapt, is dat een dapper besluit. Ik denk dat Roelof Siepel een goede opvolger voor hem is. Mits hij deze keuze ook goed heeft besproken met Jaap Oosterveld, die hem ook op de andere kanten en gevolgen van een wethouderschap zal hebben gewezen.

Lees ook:

Gemeenteraad neemt afscheid van Jaap Oosterveld

Roelof Siepel (ChristenUnie) volgt Jaap Oosterveld op als wethouder in Dronten