Volle bak voor de zwemmers van Batavia Swim

Lelystad - Vele zwemmers van Lelystadse wedstrijdzwemvereniging Batavia Swim kwamen zaterdag in actie. In zwembad De Koploper in Lelystad werd de Flevomeerkamp deel 3 gezwommen. De snelste minioren stonden aan de start van de Gelderse Minioren Sprint Kampioenschappen in Arnhem.

De junioren en jeugd gingen volle bak tijdens de Limietwedstrijd in het 50 meter zwembad Amerena in Amersfoort. Net als tijdens het internationale toernooi van vorig weekend in het Belgische Seraing werd er gezwommen om limieten te behalen. De limieten zijn de tickets om mee te kunnen doen aan de landelijke jeugd en junioren kampioenschappen (NJJK) of de Regionale Kampioenschappen (GK) lange baan.

Flevomeerkamp deel 3

37 zwemmers, van minioren 1 tot masterzwemmers, kwamen in actie. In totaal werden 52 persoonlijke records gezwommen waarvan de grootste verbetering te zien was bij Quin Prins op de 50 meter rugslag. Hier werd 10 keer de eerste plaats gepakt, 8 keer de 2e plaats en 4 keer de 3e plaats.

Gelderse Minioren Sprint Kampioenschappen

Robine Moot, Jasper Stoel, Luca Gerringa en Leo Lokhorst (zie foto) gingen de strijd aan met de beste minioren van de regio Oost in Arnhem. Waar Robine, Jasper en Luca mooie PR’s zwommen wist Jasper de 2e plaats (50 meter rugslag) en een 3e plaats (50 meter schoolslag) te halen.

Junioren en jeugd Batavia Swim jagen op limieten voor GK en NJJK

Vorig weekend zwommen de meeste junioren en jeugdleden nog tijdens het internationale toernooi in België. In totaal stonden 423 zwemmers van 40 clubs uit 9 landen aan de start.  Annelieke Stegink wist een knappe 3e plek op de 50 meter vrije slag te veroveren. Dit weekend ging de jacht naar de limieten verder in Amersfoort. Inmiddels zijn er vele limieten behaald voor het GK in Nijmegen in mei en totaal nu 18 (!) limieten voor het NJJK  in Eindhoven in juni 2019.

Kijk hier voor de wedstrijdverslagen en alle uitslagen.