Jong Lelystads talent krijgt eigen podium

Lelystad - Jolpop en Challenge Up gaan samenwerken. Het stadsfestival gaat samen met het initiatief van Welzijn en andere Lelykracht partners, FlevoMeerbibliotheek, Sportbedrijf en Kubus, op zoek naar jongeren die graag achter de schermen van een festival willen mee werken. Ook roepen ze talentvolle jonge bands, rappers en DJ’s/producers zich aan te melden voor de Challenge Up Stage.

Jolpop, het buurtfestival dat op 13 juli voor de negentiende keer plaatsvindt in het Kustwijkpark in Lelystad, heeft haar jarenlange ervaring aangeboden om jongeren van Lelystad te leren hoe je een festival organiseert. 

Extra podium

Pieter Jan Niebeek, organisator Jolpop: ‘Jolpop is uitgegroeid van buurtfeest tot een festival voor heel Lelystad voor jong en oud. De organisatie is in handen van een harde kern van enthousiaste vrijwilligers – jaarlijks aangevuld met extra handjes – en bewoners uit de wijk. Samen met Challenge Up creëren we een extra podium, waar lokaal talent een kans krijgt. Jonge bandjes, rappers, DJ’s en producers, iedereen mag zich aanmelden'.

Organisatietalent

'Daarnaast zoeken we een aantal jongeren die het leuk vinden om een festival te organiseren. Die jongeren zullen door ons intensief begeleid worden, in de voorbereiding en tijdens het evenement. Ze doen ervaring op met alle facetten van een popfestival. Bijvoorbeeld met programmering en begeleiding van artiesten of inkoop horeca. Maar ook in het contact met de gemeente over vergunningen en veiligheidsplan'.

Coins verdienen

Monique Bak, projectleider Challenge Up: ‘Het netwerk van Jolpop brengt ons in contact met jongeren die we normaal gesproken moeilijker bereiken. De organisatie kent veel mensen uit de Jol en Punter persoonlijk. Door je aan te melden ontwikkel je je als persoon en je verdient er ook nog coins mee. Met die coins kun je leuke artikelen uit onze webshop bestellen. Het gaat er vooral om dat je een ander helpt maar het hoeft dus niet voor niets'.

Challenge Up

Challenge Up is 1 van de 38 door de minister aangewezen proeftuinen van Nederland. Lelykracht partners – Kubus, Sportbedrijf, FlevoMeerBibliotheek en projectleider Welzijn stimuleren jongeren tijdens hun deelname om kennis te maken met de samenleving: een mooie kans om meer te leren over maatschappelijke uitdagingen om hen heen.