Kennismaken met de roeisport bij Pontos

Lelystad - Roeivereniging Pontos uit Lelystad houdt zaterdag 6 april een instapdag. Van 11.00 tot 13.00 uur is het aan de Griend 33-60 mogelijk kennis te maken met de roeisport.

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen belangstellenden alles te horen over het roeien, de lessen, de vereniging en de kosten.

Wie in Lelystad langs het Gelders Diep wandelt of fietst, ziet vaak genoeg de roeiboten van Pontos voorbijschieten op weg naar een van de vaarten. Of het nou zomer of winter is, weer of geen weer, de roeiers gaan in teams of solo het water op.

Roeien is ideaal om het hoofd leeg te maken

Iedereen kan bij Pontos leren roeien. Gezellig met een groep mensen actief zijn op het water en ondertussen werken aan conditie en roeitechniek, is waar roeien om draait. Bovendien is roeien ideaal om het hoofd leeg te maken en te genieten van de natuur en de rust in de polder.

Beginnerscursus

De beginnerscursus bestaat uit ongeveer twintig roeilessen waarin de nieuwe ploeg de eerste beginselen van het roeien leert. De cursisten leren roeien in een C2: een stabiele boot waarin twee mensen roeien en een derde stuurt. Na de beginnerscursus is het de bedoeling om roeikilometers te gaan maken en is het mogelijk door te groeien naar grotere boten. Verder heeft Pontos niet alleen voor beginners, maar ook voor de gevorderde roeier cursussen in het aanbod zitten.

Veel ruimte voor gezelligheid

Pontos is een vereniging waar, naast het roeien, veel ruimte is voor gezelligheid. In de kantine gaan de roeiers altijd even gezellig napraten met een kopje koffie of thee. Ieder jaar worden speciale roeiactiviteiten voor de leden georganiseerd. Denk daarbij aan laagdrempelige clubwedstrijden, toertochten en zelfs roeireizen naar het buitenland. Ook staat er geregeld een heerlijke maaltijd of een feest op de agenda. Bij Pontos is voor iedereen altijd wat te beleven.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan bij Jeroen Reinhold, e-mail: hreinhold@online.nl, telefoon: 06-11428460.

Kijk voor meer informatie op de website van RV Pontos.