Schaakvereniging LSV uit dal

Lelystad - De Lelystadse Schaakvereniging (LSV) had de afgelopen jaren te kampen met leegloop, maar lijkt nu uit het dal te zijn geklommen. Het ledenaantal neemt weer toe en de vereniging overweegt deelname aan de interclubcompetitie.

Schaakclub LSV heeft de afgelopen jaren vele sterke spelers naar Schaakclub Almere zien vertrekken. 'Die vereniging bood ambitieuze schakers sterkere tegenstanders, en interclubcompetitie op KNSB-niveau. Maar de leegloop van LSV is nu voorbij', aldus Tom Draisma namens de vereniging. 'Er melden zich regelmatig nieuwe leden aan, enkele veelbelovende jeugdschakers doen het uitstekend in de interne competitie van de senioren, en het bestuur overweegt deelname aan de interclubcompetitie vanaf september'.

Schaaksoos in buurtcentrum De Brink

In samenwerking met buurtcentrum De Brink houdt LSV op vrijdagavond 31 maart weer een schaaksoos met vrije inloop in het buurtcentrum aan de Griend 33-07 (bij het AH-filiaal in De Kamp). Draisma: 'Iedereen die kan schaken is van 20.00 tot 22.00 uur welkom voor een vriendschappelijke partij of een praatje. De schaaksoos is bedoeld voor iedereen, jong en oud, die graag eens een keertje schaakt, zonder lid van LSV te hoeven worden. Alles mag: een informeel potje, een partijtje snelschaken of een stevige partij die zelfs genoteerd kan worden'.

Voor meer informatie: Tom Draisma, tel. 0320-219100 of e-mail: irene.en.tom@ziggo.nl.